[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Poniewa\ po wielu laboratoryjnychbadaniach stwierdzono ponad wszelką wątpliwość, \e powoduje RAKA, defekty płodów iwczesne zgony u laboratoryjnych szczurzych i kurzych noworodków.Ale tylko wUSA, a gdzie się go jeszcze u\ywa? Prawie wszędzie.Ile teraz mamy syntetycznych barwników? Zobaczcie na opakowaniach.Nawet takierenomowane kiedyś firmy jak Wedel pozwalają sobie na stosowanie całej masy chemii, bodzisiaj trzeba nadą\yć za konkurencją, która produkuje taniej bo syntetycznie.Za kulisami codziennego \ycia toczy się przegrana z góry walka o wycofanie wieluszkodliwych barwników, konserwantów i innych poprawiaczyprzetworzonegopo\ywienia.Olbrzymie korporacje, produkujące syntetyczne środki dlaprzemysłuspo\ywczego i po prostu śmieją się Ci prosto w nos.Mają swoich prawników i olbrzymiepieniądze.Porównajmy to do walki komara z gorylem.Chemia i farmacja są teraz 54globalnym państwem w państwie i trudno to ju\ nazwać mafią.Ta walka jest równie\ dla Ciebie przegrana, dlatego \e nie masz czasu na zabawę wgotowanie i przyrządzanie posiłków.Dla Ciebie du\o wygodniej jest wrzucić zawartośćtorebki do wody, otworzyć puszkę lub inne opakowanie i SZYBKO zjeść ciepły kubek.Przyokazji porównań pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, \e dokładnie to samo dzieje się z naszymidoskonałymi syntetycznymi lekami.Najpierw się je wypuszcza na rynek, obiecując złotegóry, cudowne działanie, usuwanie chorób z prędkością błyskawicy, a po kilku latach pocichutku albo przy szumie prasy, z doniesieniami o śmiertelnych wypadkach i tragicznychpowikłaniach, szybko się je wycofuje, aby zastąpić nowymi.Jeszcze lepszymi, pewnie podkątem działań ubocznych.Kochani, tak jest niestety, kiedy człowiek chce poprawić matkęNATUR.Człowiek jest bardzo zdolny, mo\e za kilka lat nie będzie potrzeba siać i zbierać,bo jedzenie wyprodukujemy w fabrykach.Pozwolę sobie przytoczyć kanadyjskie dane natemat zatruć ołowiem, powodowanych puszkowanym po\ywieniem.Szacuje się, \e średniookoło 20 małych Kanadyjczyków w wieku do pięciu lat umiera corocznie z powodu zatruciaołowiem z po\ywienia.Od 1000 do 2000 doświadcza symptomatycznego zatrucia ołowiem,a 20 do 40 tysięcy ma więcej ołowiu we krwi ni\ jest to uznawane przez lekarzy zabezpieczne dla zdrowia w tym 24 min kraju.Co do karmienia niemowlaków, to wielu badaczy i lekarzy dziecięcych jest zgodnych, \emleko krowie jest nieodpowiednie dla noworodków i małych dzieci, gdy\ mo\e prowadzićdo braków \elaza, anemii, skurczów, wymiotów, rozwolnienia, reakcji alergicznych,wydzielania przez nos śluzu, astmy, zaczerwień skóry i bronchitu oraz odgrywa powa\nąrolę w twardnieniu naczyń krwionośnych i atakach serca.Produkowane przez ludzizastępcze pokarmy dla noworodków mają niestety zbyt du\o aluminium, a te produkowane nabazie soi sana pewno niewskazane dla noworodków z grupą krwi B.Dr Frank Oski, dyrektordepartamentu w New York State University stwierdził, \e 25% dzieci karmionych krowimmlekiem przed ukończeniem piątego miesiąca \ycia zaczyna chorować na jedną lub więcejalergii.Inni naukowcy doło\yli do tej listy egzemę, zaparcia, kolki, infekcje ucha,zmęczenie, odmawianie jedzenia i irytacje.Czyli znowu MLEKO.Tych, którzy są leniwi,nie poszukali informacji o szkodliwości mleka i dalej mi nie wierzą, zachęcam doprzeczytania w encyklopedii rozdziału o krzywicach niedoborowych.Mo\e Ci się udaznalezć tam NAUKOW informację, \e krzywice są spowodowane piciem krowiegomleka, spo\ywaniem mąki i płatków owsianych! Na szczęście nasi pediatrzy coraz częściejprzestrzegają przyszłe matki przed karmieniem dzieci mlekiem.Pamiętajcie \e po krzywicynajczęściej pozostają ZLADY.Największym problemem jest to, \e Ty czasami wiesz, aleNIE u\ywasz tej WIEDZY.Kiedyś dla wielu dzieci, których matki straciły mleko, istniałainstytucja mamki, kobiety która miała swoje dziecko i przy okazji nadmiaru mleka karmiłacudze dziecko.Szkoda mi tych małych bezbronnych istot wobec niewiedzy i głupotydorosłych, oraz bezwzględności biznesu.Innymi znanymi dodatkami, które powodują raka są propyl gallate, red nr 3, i słodziki:aspartame, sacharin, cyclamate, butylated hydroxytoluene, tannic acid.Najbardziejzbrodniczym pomysłem jest napromieniowywanie \ywności w celu zniszczenia mikrobów itym samym przedłu\enia przechowywalności.Amerykanie karmili swoich \ołnierzypuszkami z napromieniowaną \ywnością, a Kanadyjczykom któregoś roku udało siępodobno sprzedać Rosjanom kilka statków z napromieniowaną pszenicą, która bardzosłabo wzeszła.To spowodowało bardzo niskie plony i POTWORNY głód na Ukrainie,który pochłonął wiele ofiar, o czym nie pochwalił się 55komunistyczny re\im.Takie napromieniowywanie powoduje tworzenie się w tym po\ywieniu wielu toksycznychsubstancji, takich jak benzen, formaldehyd i zwiększa poziom aflatoksyn, znanych oddawna rakotwórców.Naukowcy odkryli równie\, \e około 10% chemikaliówznajdowanych w napromieniowanej śYWNOZCI nie występuje w normalnym po\ywieniu.Dzisiaj ka\dy Kanadyjczyk i Amerykanin mo\e nieświadomie kupić do zjedzenianapromieniowane po\ywienie, nie zdając sobie z tego zupełnie sprawy, taki małyCzarnobyl na talerzu.Dobrze poinformowani twierdzą, \e przeterminowane mięsko z puszek, z wojskowychnapromieniowanych zapasów mo\e po uszlachetnieniu trafić do smacznie wyglądającychhamburgerków w sieciach sprzeda\y Fast Food.Uszlachetnić mo\na nawet mięsko z padlejkilkudziesięcioletniej klaczy.Dodatkowo jedynie nieliczni wiedzą, \e w hamburgerkachjest tylko trochę mięska, a pozostała część jest uszlachetnionym niby mięskiemprodukowanym z soi.Tak, kochani! W du\ych fabrykach, pod ogromnym ciśnieniem wspecjalnych warunkach przepuszcza się zmieloną soję przez specjalne sita i z drugiej stronywychodzą włókna zbli\one do włókien mięsa, tak jak robi się sztuczne nici nylonowe doprodukcji pończoch.(Reader's Digest).Amerykanie wyprodukowali z tego nawet całegopieczonego kurczaka z plastykowymi kośćmi, ale niestety nie spotkał się on z uznaniemkonsumentów.Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy, \e na śniadanie je jajka na sztuczniewyprodukowanym z soi bekonie, jak nazywają świński boczek.Nie musicie mi wierzyć,sprawdzcie! W ten sposób zastąpili ju\ ponad E sprzedawanego mięsa.Jak myślisz,dlaczego te hamburgerki są takie tanie?Jeszcze innym zagro\eniem są grzyby, pleśnie i bakterie oraz inne paso\yty, czasamispotykane w po\ywieniu.Zatrucia bakteriami są niekiedy śmiertelne.Spo\ywaniezaatakowanego pleśnią po\ywienia powoduje dra\nienie naszych komórek układutrawiennego i mniejsze lub większe komplikacje.Stalą praktyką producentów i handlowców jest u\ywanie silnie toksycznych środków doprzywrócenia wartości handlowej zaatakowanym przez pleśnie i bakterie produktomspo\ywczym a\eby nie ponieść strat.Zatruwają nas chemią dla osiągnięcia korzyścimaterialnych i od czasu do czasu mo\esz sobie takie rzeczy pooglądać w telewizji.Trzebaprzyznać, \e ludzkość w ostatnim stuleciu zrobiła wielki krok naprzód.Pozostaje pytanie ilekroków pozostało nam do przepaści.MINERAAY [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • funlifepok.htw.pl
  •